TORCIK Z JABŁEK


Autor: edn
Tagi: tort   jabłka   galaretka   biszkopty  
08 grudnia 2021, 16:43

TORCIK Z JABŁEK

 

SKŁADNIKI:

 

1 MASŁO ROŚLINNE

1 KG JABŁEK

2 RÓŻNE GALARETKI

1 PACZKA BISZKOPTÓW

1 SZKLANKA CUKRU

2 KROPLE OLEJKU MIGDDAŁOWEGO

1 ŁYŻECZKA SOKU Z CYTRYNY

1 JAJKO

1 CUKIER WANILIOWY

TORTOWNICA 24 CM

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

MASŁO ROŚLINNE Z JAJKIEM I Z CUKREM UCIERAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ,

DODAJEMY PACZKĘ CUKRU WANILIOWEGO ORAZ  OLEJEK MIGDAŁOWY. NADAL UCIERAMY

JABŁKA OBIERAMY, MYJEMY I UCIERAMY NA GRUBEJ TARCE, DODAJEMY SOK Z CYTRYNY I MIESZAMY.

NASTĘPNIE JABŁKA MIESZAMY RAZEM Z MASĄ. W TORTOWNICY ROZKŁADAMY BISZKOPTY NA NIE WKŁADAMY MASĘ,

NASTĘPNIE BISZKOPTY I PONOWNIE MASĘ NA WIERZCHU GŁADZIMY JĄ POTEM  CIASTO ODKŁADAMY DO LODÓWKI.

GOTUJEMY PIERWSZĄ GALARETKĘ, GDY JĄ OSTUDZIMY WLEWAMY NA TORCIK. 

NASTEPNIE GOTUJEMY NASTĘPNĄ i STUDZIMY POTEM ZALEWAMY DRUGĄ GALARETKĄ TORT.

NA DRUGI DZIEŃ TORCIK JEST GOTOWY DO SPOŻYCIA. SUPER WYGLĄDA GDY SĄ RÓŻNE GALARETKI KOLORYSTYCZNIE.

SMACZNEGO!!!

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz