Tagi: tort jabłka galaretka biszkopty
08 grudnia 2021, 16:43
TORCIK Z JABŁEK
SKŁADNIKI:
1 MASŁO ROŚLINNE
1 KG JABŁEK
2 RÓŻNE GALARETKI
1 PACZKA BISZKOPTÓW
1 SZKLANKA CUKRU
2 KROPLE OLEJKU MIGDDAŁOWEGO
1 ŁYŻECZKA SOKU Z CYTRYNY
1 JAJKO
1 CUKIER WANILIOWY
TORTOWNICA 24 CM
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
MASŁO ROŚLINNE Z JAJKIEM I Z CUKREM UCIERAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ,
DODAJEMY PACZKĘ CUKRU WANILIOWEGO ORAZ OLEJEK MIGDAŁOWY. NADAL UCIERAMY
JABŁKA OBIERAMY, MYJEMY I UCIERAMY NA GRUBEJ TARCE, DODAJEMY SOK Z CYTRYNY I MIESZAMY.
NASTĘPNIE JABŁKA MIESZAMY RAZEM Z MASĄ. W TORTOWNICY ROZKŁADAMY BISZKOPTY NA NIE WKŁADAMY MASĘ,
NASTĘPNIE BISZKOPTY I PONOWNIE MASĘ NA WIERZCHU GŁADZIMY JĄ POTEM CIASTO ODKŁADAMY DO LODÓWKI.
GOTUJEMY PIERWSZĄ GALARETKĘ, GDY JĄ OSTUDZIMY WLEWAMY NA TORCIK.
NASTEPNIE GOTUJEMY NASTĘPNĄ i STUDZIMY POTEM ZALEWAMY DRUGĄ GALARETKĄ TORT.
NA DRUGI DZIEŃ TORCIK JEST GOTOWY DO SPOŻYCIA. SUPER WYGLĄDA GDY SĄ RÓŻNE GALARETKI KOLORYSTYCZNIE.
SMACZNEGO!!!